House of Talents: data analyseren

Relevante data vanuit verschillende bronnen samenbrengen

26

Hoe kan House of Talent in de toekomst de juiste talenten vinden in knelpuntberoepen? De groep van zeven specialiseerde HR-dienstverleners vroeg ons meer inzicht in het surfverkeer op hun vijf verschillende website. Ons antwoord hierop was TAMO, onze award winning tool die garant staat voor analyse, inzicht en effectievere campagnes. 

Video: Tamo in de praktijk bij House of Talents

De uitdaging

Via welke kanalen bekijken potentiële kandidaten vacatures en welke marketingacties leveren op? House of Talents beseft dat de ‘War for Talent’ voor de deur staat. De komende jaren zullen er systematisch meer mensen de arbeidsmarkt verlaten dan er nieuwe bijkomen. House of Talents wilde weten waarop ze in de toekomst de focus moet leggen.

Vanuit businessperspectief was de stijgende populariteit van online sourcing een uitdaging. Dagelijks ontstaan nieuwe opportuniteiten op vlak van social, jobboards, jobalerts en referrals.

House of Talents weet nu waar de topkandidaten zich bevinden en kan deze zo aanleveren bij de klant.”


Oplossing

We brachten verschillende databronnen samen met onze Talent Acquisition Monitoring Optimalisation (TAMO). Zo kreeg House of Talents inzicht in welke rekruteringskanalen voor welke traffic zorgen en welke doelgroepen om welke redenen afhaken in het proces.

  • House of Talents krijgt nu in één oogopslag een overzicht van de bezoekers op hun online vacatures tot en met het aanwerven van een kandidaat.
  • Via funnels kan deze informatie vanuit verschillende standpunten bekeken worden: vanuit Job Order, Campagne, Medium.
  • De functie ‘Trending’ visualiseert onder meer het aantal sollicitanten per week, het langetermijneffecten van campagnes en het succes van mediakanalen per functiegroep.
  • Met de data en inzichten die we uit TAMO halen, leggen we de basis voor een strategische bedrijfs- en marktanalyse. Aan de hand van het Cyclic Evalution process hielpen we House of Talents om de juiste focus te behouden en concrete stappen te zetten naar optimalisatie.

WouterVerpoestSolution Expert+32 (0)9 298 04 99Stel een vraag
Top