De digitale transformatie van Agilitas

Hoe Agilitas de digitale sprong maakte

8

"Het was vijf voor twaalf, we moesten ingrijpende beslissingen nemen om nog mee te kunnen groeien met de markt", vertelt Patrick De Wachter, CIO van Agilitas. In amper zes maanden tijd transformeerde Agilitas naar een digitale organisatie met de lancering van een nieuw end-to-end systeem: nieuwe websites, nieuwe sollicitatieformulieren, nieuwe jobpostings, doorsturen naar het ATS-systeem, daarin Search & Match en uiteindelijk een contract aanmaken in de backoffice.

Download de casestudy: hoe Agilitas de digitale sprong maakte

Efficiënter werken

Digitale transformatie Agilitas


"We komen van ver", vindt Hans Smellinckx, marketing director van Agilitas. De consulenten gebruikten excelfiles op hun desktop als database. De website en backoffice spraken een andere taal, communicatie was niet geautomatiseerd. "Nu hebben we een systeem met een database waarin al onze vacatures, al onze data en alle informatie in verwerkt kunnen worden. Onze consulenten ervaren een wow-experience: ze zien plots instroom , ze zien hoe groot de database werkelijk is, alle sollicitaties komen automatisch in de database, zonder dat er manueel velden ingevuld moeten worden."

Bekijk het interview: een nieuw digitaal hoofdstuk voor Agilitas

De samenwerking

HRlinkIT werd ingeschakeld vanaf het begin van het digitaliseringsproject. Het HRlinkIT-team maakte een blueprint van de digitale transformatie van Agilitas en realiseerden een nieuw ATS, efficiënte talentpools, cv parshing, een betere Search & Match, een connectie van de website met de backoffice,... En dat in zes maanden tijd, inclusief opleiding van de gebruikers. Agilitas was ook vol lof over de samenwerking. Patrick De Wachter: "De belangrijkste reden voor het succes is dat er nooit een leverancier-klant verhouding is geweest maar altijd een partnership die maar één doel voor ogen had: het succesvol lanceren van het project."

Bekijk de video: dit vond Agilitas van de samenwerking met HRlinkIT

WouterVerpoestSolution Expert+32 (0)9 298 04 99Stel een vraag
Top