SEO-friendly vacatures: keywords

22 mei 201719

DEEL 1: KEYWORDS

Wil je een plekje in de top 3 van Google veroveren met je vacature? Schrijf dan een wervelende SEO-vriendelijke vacaturetekst die leest als een trein. SEO-vriendelijk schrijven, dat begint bij de juiste keywoorden op de juiste plek in de vacature plaatsen. Hier vier tips voor keywoorden die je vacature doen stijgen in de Google-ranking.

1. Bepaal het juiste keywoord

Begin bij het begin: bepaal de keywoorden van je vacature. Hoe zou jij de job in drie woorden omschrijven? Met welke termen zou jij deze vacature zoeken op Google? Stel: je schrijft een vacature voor heftruckchauffeur in de regio Antwerpen. In dat geval is ‘heftruck’ een voor de handliggend keywoord dat je meerdere keren in de tekst kunt herhalen. Maar wil je echt weten wat de juiste keywoorden zijn, dan check je dit best op de keywordtool.

2. Zoek synoniemen voor je keywoord

Hou ook rekening met eventuele synoniemen van het keywoord. Zo voorkom je dat een potentiële kandidaat die in Google ‘vacature Stapelaar Antwerpen’ ingeeft, je vacature niet vindt op Google. Want heftruck = vorklift = stapelaar = vorkheftruck.

3. Zet je kernwoorden op de juiste plaats

Om je vacature zo hoog mogelijk te laten stijgen in de Googleranking, herhaal je de keywoorden ongeveer tien keer in de vacaturetekst. Niet zomaar ‘ergens’ in de tekst, maar op de belangrijkste plaatsen: in de functietitel, in de SEO-titel, meerdere keren in de intro, in de tussentitels en in de URL van de vacature. 

3. Zet de keywoorden in het vet

Zet je keywoorden en andere belangrijke woorden in het vet. Dat is niet enkel positief voor de SEO, maar ook voor de scanbaarheid en layout van de tekst.

4. Schrijf je tussentitels anders

Zoals je in punt twee al las, moet je de keywoorden of functietitel ook in je tussentitels vermelden. Er moet immers niet altijd ‘functieomschrijving’, ‘profiel’ en ‘over’ staan. Verlaat de platgetreden paden en vervang ‘profiel’ eens door ‘wat je als heftruckchauffeur moet kunnen’ en ‘functieomschrijving’ door ‘jouw verantwoordelijkheden als stapelaar’ of ‘wat je als stapelaar zult doen’.

Wil je in één namiddag wervelende SEO-vriendelijke vacatures kunnen schrijven? Schrijf je dan snel in voor onze SEO-opleiding van 22 juni.

Top