Interview: nieuwe business unit manager Valérie

15 maart 201813

Met Valérie De Ketelaere (37) vond HRlinkIT de geknipte persoon om de nieuwe business unit ‘professionals staffing’ te leiden. Ondertussen is deze enthousiaste reisgids uit Brussel al drie weken aan de slag bij HRlinkIT. Hoog tijd dus om even kennis te maken en te vragen naar haar plannen met de nieuwe business unit.

Valérie De Ketelaere, HRlinkITWelkom Valérie! Vertel eens, wat heeft jou hier bij HRlinkIT gebracht?

Valérie: “Ik heb door de jaren heen ervaring opgebouwd in de recruitment- en technologiesector. Die twee combineren, dat leek me ideaal. Mijn doel was ook een bedrijf te vinden dat meer digital minded is. Technologie, automatisering, digitalisering: ik wil het vanop de eerste rij meemaken. Want er zijn al veel stappen gezet naar digitalisering, maar nog niets in verhouding tot wat mogelijk is. Bij mijn vorige werkgever leerde ik HRlinkIT kennen als innoverend bedrijf. En dat voel je vanaf dag één: hier wordt continu nagedacht over nieuwe ideeën en mogelijkheden.”

Is die voorliefde voor digital er altijd al geweest?

Valérie: “Niet meteen. Ik ben opgegroeid in Kortrijk en daar nog drie jaar blijven ‘plakken’ voor mijn studies Communicatiemanagement. Na mijn bachelor ben ik naar Brussel getrokken voor een master Communicatiewetenschappen. Het woord ‘digital’ was toen nog een ver-van-ons-bed-show. De meesten hadden hier nog nooit van gehoord, laat staan dat iemand wist wat het exact zou inhouden.”

Hoe ben je daarna in de technologie- en recruitmentsector gerold?

Valérie: “Na mijn eerste job bij een callcenter werd ik accountmanager bij Selligent, toen nog een CRM-bedrijf. Daar kwam ik in aanraking met technologie en optimalisatie. CRM was op dat moment nog een onbekend begrip en ik moest als het ware als een pioneer mensen overtuigen om hun excellijsten links te laten liggen. Geloof mij, dat was niet bepaald een sinecure (lacht). Nadien werkte ik in een IT-bedrijf en digital marketing bureau om dan uiteindelijk in de recruitmentsector terecht te komen, bij Accent Jobs. Eerst als kantoorverantwoordelijke, daarna als national account manager. Daar leerde ik enorm veel over recruitment, over de sector, over het proces. En nu kan ik mijn ervaring in IT en rekrutering combineren bij HRlinkIT.”

Hoe zal die recruitmentwereld, vanuit jouw ervaring, de komende jaren veranderen?

Valérie: “De recruitmentsector is een sector waar vandaag nog enorm veel manueel gebeurt en nog veel geoptimaliseerd kan worden. Ik zie bijvoorbeeld dat consulenten vaak bij elke nieuwe vacature vanaf nul beginnen, dat ze steeds opnieuw in de databases en jobboards gaan zoeken. Dat kan bijvoorbeeld op korte termijn geoptimaliseerd worden met behulp van talentpools.”

Welke rol zal jouw business unit in deze optimalisatie spelen?

Valérie: “Met onze nieuwe business unit Professional Staffing denken we innovatieve technologische oplossingen uit voor deze professional staffing klanten specifiek. Een voorbeeld daarvan is het opzetten van disruptive platforms. Bijna alles wordt online afgehandeld, van matching tot contracting, met weinig tot geen menselijke interactie. Deze ‘uberficatie’ wordt de komende jaren erg belangrijk voor deze professional staffing bedrijven, en we willen hen daarbij de juiste oplossing kunnen bieden."

“Een tweede oplossing waaraan we sterk werken is de automatisatie en optimalisatie van candidate journeys. Met de juiste tools kunnen slimme journeys opgezet worden, die een kandidaat maximaal converteren tot medewerker. Het sollicitatieproces wordt hierbij bijna volledig geautomatiseerd, pas bij het sollicitatiegesprek is er een eerste menselijk contact. Dit zijn natuurlijk maar enkele voorbeelden, er is nog veel meer. De sector is enorm in beweging.”

Denk je dat deze bedrijven klaar zijn voor zo’n veranderingen?

Valérie: “Optimalisering en automatisering leeft enorm in de recruitmentsector. Maar een digitale omschakeling maak je niet in 1-2-3 natuurlijk, er moet nog een lange weg afgelegd worden. En daar willen we bedrijven vanuit HRlinkIT maximaal bij ondersteunen.”

Nog veel werk aan de winkel dus. Wat zal jij concreet doen als business unit manager?

Valérie: “Ik volg projecten van A tot Z op en ik ben het aanspreekpunt voor de klanten, zeker als er problemen zijn. Maar de komende weken zal ik vooral de unit zelf vorm én een gezicht proberen geven.”

We wensen je enorm veel succes Valérie!

Wil jij ook bij ons aan de slag? Bekijk onze vacatures!

Recruitment Tech Trends 2018 Download nu
Top