Helga Florentie nieuwe CEO HRlinkIT

3 juni 20193

Helga Florentie is aangesteld als CEO van HRlinkIT. Met haar ruime ervaring binnen HR en IT neemt Helga het algemeen management op zich om HRlinkIT verder te laten groeien. 

Helga Florentie en Wim Van Meerbeeck van HRlinkIT

De voorbije jaren maakte HRlinkIT als organisatie een mooi groeitraject mee: we kenden een belangrijke groei op het vlak van klanten en personeelsleden, verstevigden onze internationale footprint en onze positie als thought leader en mogen ons in België de absolute marktleider noemen op het vlak van digitale transformatie binnen de talent acquisitie sector. En daar zijn we trots op!

Ook in de toekomst wil HRlinkIT resoluut inzetten op de beste dienstverlening voor haar klanten: we blijven bouwen aan onze organisatie en nemen onze eigen werking steeds kritisch onder de loep. Om deze doelstellingen te bereiken, hebben we beslist om Helga Florentie aan te trekken als nieuwe CEO. Ze volgt oprichter Wim Van Meerbeeck op, die zich meer zal focussen op zijn passie: het uitdenken van strategische oplossingen voor klanten. 

Passie en Talent

“Ik heb gekozen voor HRlinkIT omdat het bedrijf bestaat uit enorm gepassioneerde en getalenteerde mensen die vooruitstrevende projecten realiseren”, vertelt CEO Helga Florentie. De door de wol geverfde Business Manager in HR en IT, die onder andere mee aan de wieg stond van Randstad Construct, zal als CEO een tandem vormen met oprichter Wim Van Meerbeeck.

“We zijn een vliegtuig met twee piloten waar ieder zijn verantwoordelijkheid en talenten kan inzetten. Samen werken we op een evenwichtige en mensgerichte manier aan groei en het realiseren van onze missie: het gidsen van organisaties bij het vinden, verleiden, boeien en betrekken van talent aan de hand van een state-of-the-art digitale strategie in combinatie met best of breed technologie.”

De uitdaging van de markt

Wim Van Meerbeeck vertelt: “De veranderende arbeidsmarkt zal werkgevers ertoe dwingen om talent meer geïntegreerd te benaderen en een diverse mix aan werkvormen te managen om hun behoeften aan talent te kunnen invullen. Onze expertise ligt in het vertalen van deze visie in nieuwe business processen én de manier waarop deze technologisch ondersteund worden door totaaloplossingen of optimale integraties van meerdere systemen.”

Grootste HR-spelers

HRlinkIT realiseerde de afgelopen jaren een stevige groei in binnen-en buitenland. In de portefeuille zitten spelers uit de HR-wereld zoals Agilitas, Vivaldis Interim, Liantis en Talentus. “In België ondersteunen we 90% van de grootste HR-spelers, maar kunnen we eveneens IPG, Lidl en BMW tot onze klanten rekenen”, weet Wim. “We hebben ook een bredere footprint naar heel wat andere Europese landen zoals Nederland, Spanje, Italië en Portugal."

Het originele persbericht kun je hier terugvinden. 

Top