Feiten & cijfers online vacaturemarkt in België Q2 2017

Nele Van Eynde | 3 augustus 201714

Afgelopen kwartaal kon u maar liefst 351.591 unieke vacatures online vinden. Een opvallend hoog cijfer in vergelijking met vorig jaar. Toen werden er in het tweede kwartaal 241.962 vacatures gepubliceerd in België.

Mooie cijfers in het kwartaalrapport van Jobfeed deze week. De Belgische arbeidsmarkt lijkt in volle groei als we naar de online vacatures kijken. Keerzijde van dit verhaal: veel van deze vacatures raken niet ingevuld. Dat niet enkel in de ICT-sector en de zorg. Ook aan bijvoorbeeld truckchauffeurs is er een sterk tekort.

Opvallende bevindingen

Beste provincie

De meeste vacatures (20,1 procent) vinden we in de Provincie Antwerpen. Hier stijgt het aantal vacatures met 1,5 procent sterker dan gemiddeld. De provincie Luxemburg is het minst aantrekkelijk voor werkzoekenden: hier vind je maar 1,5 procent van de Belgische vacatures.

Grootste werkgever

AXA is dit kwartaal de werkgever met de meeste fulltime vacatures. De verzekeraar is opvallend meer gaan werven en stond dit jaar nog niet eerder in de top 5. Colruyt, Deloitte, Armonea en Proximus vullen de top 5 van Q2 2017 aan.

Grootste intermediair

Grootste intermediair in het tweede kwartaal van 2017 is Randstad. Op plaats twee staat Adecco, dat daarmee twee plaatsen stijgt ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016.

Vaste/ onregelmatige werktijden

Net als in het eerste kwartaal van dit jaar is het marktaandeel vacatures met onregelmatige werktijden iets gegroeid: 13,2 van de vacatures zijn voor banen met onregelmatige werktijden. Dat is 0,9 procent meer dan diezelfde periode in 2016.

Lees alle cijfers over de Belgische arbeidsmarkt in het kwartaalrapport van Jobfeed, de big data tool voor online vacatures.

Lees hier het originele artikel van Jobfeed

Infografiek de online vacaturemarkt in België Q2 2017
Top