Analyse Belgische vacaturemarkt Q2 2018

23 augustus 20188

12,3% meer vacatures in het tweede kwartaal van 2018

In het tweede kwartaal van 2018 zijn in België 274.290 unieke vacatures online geplaatst. Dat is een stijging van 12,3% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017. Elke unieke vacature werd gemiddeld drie keer gepubliceerd. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, Textkernel’s bigdata-tool voor online vacatures.

Download het volledige rapport

Hoogtepunten uit het tweede kwartaal van 2018:

  • Het aantal unieke vacatures met 12,3% gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017
  • Het aantal vacatureadvertenties bedroeg in het tweede kwartaal van dit jaar 834.559.* Tegenover elke unieke vacature staan  gemiddeld 3 advertenties.
  • De provincies Antwerpen, West- en Oost-Vlaanderen zijn samen goed voor 58,6% van alle online vacatures
  • Beroepsklasse met de meeste vacatures is Verkoop & Handel
  • Servicemonteur is het meest gevraagde beroep
  • Het marktaandeel voor vacatures op interim-/detacheringbasis groeit met +8,8% significant
  • Grootste intermediair is Randstad. Op de vierde en vijfde plaats twee opvallende stijgers
  • ENGIE is directe werkgever met de meeste fulltime vacatures

* Voor dit rapport is gekeken naar vacatures geplaatst op commerciële, onafhankelijke vacaturesites; gouvernementele vacaturewebsites zijn in deze analyse niet meegenomen.

Infografiek online vacaturemarkt in Q2 2018

Bronvermelding

Alle cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed, de arbeidsmarktanalysetool van Textkernel, die alle online vacatures verzamelt, categoriseert en doorzoekbaar maakt. In het tweede kwartaal van 2018 heeft Jobfeed 834.559 online vacatureplaatsingen ontdekt en geanalyseerd. Voor dit rapport is gekeken naar vacatures geplaatst op commerciële, onafhankelijke vacaturesites; gouvernementele vacaturewebsites zijn in deze analyse niet meegenomen. Vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises zijn weggelaten. Na ontdubbeling bleven 274.290 unieke vacatures over waarop deze analyses zijn uitgevoerd.

Top