Digitale transformatie Vivaldis

Digitaal met menselijke touch

14

Arbeidsbemiddelaar Vivaldis voelde dat het moeilijker werd om net dàtgene dat de kandidaat en klant in zijn dagelijkse leven online en mobile ervaart, te matchen. Samen met Vivaldis tekende HRlinkIT digitaal gerichte businessmodellen uit waarmee Vivaldis vandaag dichter bij haar klanten en kandidaten staat dan ooit. 

Uitdaging

De huidige systemen van Vivaldis laten het niet toe om die volgende stap te zetten. Vivaldis was vooral op zoek naar een partij die hen in alle objectiviteit kon begeleiden. Zelf hadden ze immers ondervonden dat het moeilijk is om in deze markt inzicht te krijgen en hadden zij de behoefte aan een partner die hen projectmatig kon begeleiden.

De nieuwe businessmodellen zijn digitaal gericht. Voor Vivaldis Interim, een organisatie die uitblinkt in menselijke contacten, is de digitale toer opgaan een grote uitdaging." Anke Ulens, CEO en aandeelhouder van Vivaldis Interim.

Essentieel voor Vivaldis Interim is dat de nieuwe systemen hun business ondersteunen en niet omgekeerd. Het uitgangspunt is niet efficiëntie maar wel dichter bij de klant willen staan. 

Oplossing

Na een vijftal sessies werd er een diepgaande analyse uitgevoerd van zowel de bestaande systemen als de behoeften. Alle afdelingen waren daarbij even belangrijk. Afhankelijk van het thema van de workshop zelf, werden de medewerkers uit de kantoren betrokken, dan wel de financieel directeur, de commercieel manager of partners van hun huidige systemen.

Op basis van de resultaten van de workshops, stelde HRlinkIT een aantal mogelijke leveranciers voor. In november 2016 is het nieuwe systeem van start gegaan.

Door de workshops konden we alles aftoetsen en zijn beslissingen niet louter op ervaring gebaseerd. Doorboor staan we achter de keuzes die we moesten maken, met alle voor- en nadelen die er zijn." Anke Ulens 

SilkeVerheyenSolution Expert+32 (0)9 298 04 99Ask a question
Top